Filter

close
0
Onbeperkt
✓ Uitgerolde lengte wilgenmatten: 300 cm
✓ Dikte wilgenmatten: 8 mm
✓ Binddraad: RVS gecoate binddraad
✓ Soort riet: Europese wilgen
✓ Kenmerken: Mooie donkere en duurzame Europese wilgen

Wilgenmatten van de beste kwaliteit Europese wilgen. De wilgen zijn dicht gebonden met een RVS gecoate binddraad voor een extra lange levensduur. De uitgerolde lengte van onze wilgenmatten is 3 meter en ze zijn in verschillende hoogtes verkrijgbaar. Groot voordeel is dat deze wilgenmatten gemakkelijk te verlengen zijn, omdat de binddraad langer is gelaten wat het verlengen gemakkelijk maakt.
Bezig met laden...

Wilgenmatten

Wilgenmatten behoren, samen met rietmatten, tot de meest populaire soort natuurmatten. Dit komt omdat wilgen een lange levensduur hebben en een erg sfeervolle uitstraling hebben. Daarnaast zijn ze goedkoop in aanschaf en gemakkelijk te bewerken en bevestigen. Met wilgenmatten kunt u eigenlijk alle kanten op. Uiteraard is het een perfecte natuurmat om als schutting te fungeren, maar u kunt hem ook gebruiken als schuttingbekleding, wand of plafondbekleding, als balkonscherm voor de nodige privacy en gezelligheid of ter decoratie. 

Europese wilgenmattenWilgentakken

Dichte wilgenmatten op rol

Onze wilgenmatten worden op rol geleverd en hebben een lengte van 3 meter. Veel mensen zoeken een wilgenmat van 5 meter, maar dit is bij ons niet mogelijk omdat de rol dan simpelweg te groot en zwaar wordt. Wel hebben we dit opgelost door het RVS gecoate binddraad lang te laten, zodat verlengen van de wilgenmat mooi en onopvalend kan. Onze wilgenmatten worden gemaakt van prachtige Europese wilgen en ze worden ook in Europa vervaardigd. De wilgentenen worden één voor één in een bindmachine gelegd, die de stengels met een RVS gecoate binddraad aan elkaar weeft. Voor lagere wilgenmatten worden dunnere wilgen gebruikt dan voor hoge wilgenmatten. Ook de manier van weven is bij onze wilgenmatten anders dan standaard. Aan de achterzijde loopt een dikkere binddraad en de wilgentenen worden aan deze draad gebonden met een veel dunnere draad. Hier is voor gekozen om de stengels zo dicht mogelijk op elkaar te krijgen en zo een dichte wilgenmat te maken.

Kwaliteit wilgenmatten

Onze wilgenmatten zijn van absolute top kwaliteit. De wilgen zijn afkomstig uit Europa en de matten zijn ook binnen Europa gemaakt. Als binddraad is gekozen voor een RVS gecoate binddraad voor een lange levensduur. De foto's van de wilgenmaten zijn niet bewerkt. Soms treffen wij foto's aan van kaarsrechte wilgenmatten zonder ook maar 1 kromming of oneffenheid. Dit bestaat simpelweg niet. Wilgentenen zijn erg recht, maar u zult hier en daar echt wel zien dat het een natuurlijk product is. En juist dat maakt natuurmatten mooi. 

Wilgenmat bindenWilgenmat kopen

Wilgenmat formaten

De uitgerolde lengte van de wilgenmatten is 3 meter. De dikte van de wilgentenen verschilt per hoogtemaat. Tot een hoogte van 150 cm zijn de wilgen gemideld 6 mm dik. Vanaf 150 cm worden wilgentenen van gemiddeld 8 mm gebruikt. De wilgenmatten zijn verkrijgbaar in de volgende hoogtes:

Wilgenmatten 90 x 300 cm
Het ideale formaat voor het bekleden van een lage balkon of dakterras reling. Deze wilgenmatten van 90 cm hoog zijn gemakkelijk te bevestigen en laten zich gemakkelijk bewerken met bijvoorbeeld een decoupeerzaag.

Wilgenmatten 100 x 300 cm
Deze wilgenmat van 1 meter hoog wordt vooral gebruikt als wilgen balkonscherm. Maar ook decoratief kunnen deze wilgenmatten goed dienst doen. Bijvoorbeeld rondom het zwembad in de tuin of als zonwering op de pergola.

Wilgenmatten 120 x 600 cm
Wilgenmatten van 120 cm hoog kunnen worden gebruikt ter decoratie of als wand of plafondbekleding. Ook het bekleden van een laag hekwerk wil erg goed met dit formaat wilgen. Het resultaat is erg sfeervol.

Wilgenmatten 150 x 300 cm
Wilgenmatten met een hoogte van 1.5 meter worden al veel gebruikt om een deel schutting te bekleden of tegen hekwerk of tuingaas. Ook wordt deze wilgenmat veel gebruikt als balkonscherm voor de hogere balkonreling.

Wilgenmatten 180 x 300 cm
Het ideale schutting formaat. Een wilgen schutting is voordelig, sfeervol en mooi om te zien. Wilgenmatten laten zich ook erg gemakkelijk bevestigen. Of je nu een nieuwe schutting zet of een oude schutting wilt bekleden? Wilgenmatten van 180 cm hoog lenen zich hier uitstekend voor. Ook hebben wilgen een lange levensduur zodat je er lang van kunt genieten.

Wilgenmatten 200 x 300 cm
Wilgenmat van 2 meter hoog. Mooi als schutting of wand / plafondbekleding. De robuuste wilgenmat is gemaakt van wilgen met een gemiddelde dikte van 8 mm. Plaats hem gemakkelijk tegen tuingaas of een bestaande houten schutting.

Wilgenmatten bevestigen

Wilgenmatten laten zich gemakkelijk vastmaken tegen de ondergrond met diverse soorten bevestigingsmateriaal.Tegen een bestaande houten schutting kunt u wilgenmatten gemakkelijk vastzetten met schroeven en sluitring. Draai de schroef tussen de wilgentakken door in het hout waarbij het ringetje over de naastliggende takken valt. Doe dit horizontaal om de 30 tot 40 cm en verticaal om de 70 cm voor een goede, stevige montage.
Of gebruik krammetjes om de takken en sla die in het hout. Met een pneumatische tacker/nietpiestool kunt u op een soortgelijke manier de wilgenmat bevestigen.
Komt de wilgenmat tegen een hek of draadpaneel? Gebruik dan binddraadjes of tie-wraps. Steek deze tussen de wilgentakken door, over het RVS draad heen en trek strak tegen het hek. Maak vast.
TIP: Probeer de wilgenmatten bij het monteren altijd enkele centimeters van de grond te houden. Dit verlengt de levensduur met jaren.

Wilgenmat op maat maken

Is uw wilgenmat te lang, te hoog of juist niet lang genoeg? U maakt ze eenvoudig op maat:
>> Te hoge wilgentakken zaagt u door met een scherpe handzaag of decoupeerzaag. TIP: gebruik de afgezaagde kant onderop.
>> Te lange wilgenmatten kort u in door het RVS binddraad door te knippen op ca 5 cm van de gewenste lengte. Verwijder de wilgentakken en knoop het RVS draad weer goed vast.
>> Heeft u meer lengte nodig, dan kunt u 2 wilgenmatten eenvoudig aan elkaar knopen. Onze wilgenmatten hebben extra RVS binddraad aan de uiteinden. Zo kunt u vrijwel onzichtbaar uw wilgenmat verlengen.

Wilgenmatten kopen

Bestel uw wilgenmatten eenvoudig online en we laten ze binnen 2 werkdagen bij u thuis bezorgen! Kunnen we u helpen bij het kiezen van de juiste wilgenmat (of andere natuurmat), heeft u vragen over de bevestiging ervan of kunt u technisch advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring met verschillende projecten en denken graag met u mee om die van u tot een succes te maken!