Filter

close
0
Onbeperkt
Heidematten van de beste kwaliteit. De dikke heidematten hebben een uitgerolde lengte van 3 meter en zijn ideaal om bijvoorbeeld uw schutting mee te bekleden. Direct privacy en een prachtig, natuurlijke uitstraling! De dunnere heidematten van 5 meter hebben extra meters op rol en bieden een vliegensvlugge manier om een hek of schutting te bekleden met natuurlijk materiaal. Deze dunnere heidematten zijn erg populair als ondergrond van klimplanten.
Bezig met laden...

Heidemat natuurlijke tuinafscheidingHeidematten (ook wel Ericamatten genoemd) geven een prachtige uitstraling aan uw tuin. Ze laten zich gemakkelijk bevestigen en zijn perfect om te laten begroeien met klimplanten als hedera. Of u de heidematten wilt gebruiken op het balkon, dakteras of tuin. U zult erg enthousiast zijn over het resultaat. Net als wilgenmatten heeft heide die mooie klassieke donkere kleur. Dit steekt prachtig af tegen groen!

Heidematten plaatsen
Een heidemat bevestigen is heel eenvoudig. Plaatst u de mat tegen een hekwerk, betongaas tuinafscheiding of balkon, trek dan ijzeren binddraadjes of tie-wraps tussen de stengels door en over het binddraad van de mat heen. Daarna trekt u de mat vast tegen de ondergrond. Als u de heidemat tegen een schutting of ander massieve ondergrond wilt plaatsen, kunt u te werk gaan met schroeven met sluiting (schroef tussen de stengels door), krammetjes, spijkers of een nietpistool.

Is de heidemat te hoog? Dit materiaal is prima zelf bij te knippen met  een scherpe snoeischaar om de stengels op het gewenste formaat te knippen. Wanneer uw heidemat te lang is, kunt u het binddraad in de mat doorknippen op de juiste lengte. Laat hierbij altijd minimaal 10 cm van het draad over, zodat u hiermee de mat weer kunt vastknopen. Knip het binddraad door, trek de overtollige stengels eruit en knoop het binddraad daarna op de juiste lengte weer goed vast.