Filter

close
0
Onbeperkt
✓ Uitgerolde lengte rietmatten: 200 cm
✓ Dikte rietmatten: 8 mm, meerdere stengels per steek
✓ Binddraad: Groene nylon binddraad
✓ Soort riet: Zoetwaterriet (ongepeld)
✓ Kenmerken: Natuurlijk ogende rietmatten met extra body. 
Bezig met laden...

Rietmat met extra body

Onze collectie dikke rietmatten zijn niet zozeer dikker omdat de rietstengels dikker zijn, maar omdat de rietstengels met meerdere in een steek zijn gebonden. Deze manier van binden zorgt ervoor dat de rietmat meer volume heeft. Dat staat mooi als rieten schutting, rieten wand, rieten balkonscherm en rieten plafondbedekking. Ook wordt een dikke rietmat gebruikt als decoartief materiaal voor bijvoorbeeld het bekleden van bloempotten en borders of het maken van een kerststal.

Dikke rietmatten schuttingRietmat balkonRietmat plafond
 

Dikke rietmat formaten

Dikke rietmatten is het soort rietmat dat in de meeste standaard formaten verkrijgbaar is. Het is ook de enige rietmat die al vanaf 50 cm hoogte te koop is. Dit is 1 van de redenen waarom deze rietmat zo geliefd is voor verschillende decoratie en knutsel projecten. Een dikke rietmat is altijd 2 meter lang. Deze lengte is veel minder dan die van andere rietmatten, omdat de mat zo dik is. Er past dus minder op een rol. Dikke rietmatten zijn in 7 formaten te koop:

Dikke rietmat 50 x 200
Dikke rietmat 75 x 200
Dikke rietmat 100 x 200
Dikke rietmat 125 x 200
Dikke rietmat 150 x 200
Dikke rietmat 175 x 200
Dikke rietmat 200 x 200

Is de mat te hoog, houd hem dan bij voorkeur op rol en zaag de mat in 1 keer door op de juiste hoogte. U kunt een uitgerolde rietmat ook op maat knippen. Is de mat te lang, knip dan het binddraad tussen de bosjes riet door op ca 10 cm vanaf de gewenste lengte, haal het riet eruit, en bind de draadjes weer goed vast. Rietmatten verlengen kunt u ook zo doen, maar dan bindt u de uiteinden van de binddraadjes van de 2 matten aan elkaar vast.

Dikke rietmat korter maken Dikke rietmat op maat maken​​​​​​​

Zichtdichtheid dikke rietmatten

De naam dikke rietmatten wordt vaak geassocieerd met een grote zichtdichtheid. Nu bieden dikke rietmatten zeker meer privacy dan gepelde rietmatten, maar in vergelijking met de premium rietmatten zal het niet heel veel uitmaken. De dikte biedt vooral meer body. Wel kunt u de dikke rietmatten goed tegen elkaar aandrukken tijdens het bevestigen tegen bijvoorbeeld een schutting of hek, zodat de inkijk geminimaliseerd wordt. Dat is bij de premium rietmatten weer een stuk moeilijker omdat deze dubbel zijn gebonden met RVS draad. Wilt u 100% privé zitten? Maak dan een rieten schutting met rietplaten. Deze zijn gemaakt van geperst riet en 2-3 cm dik. Hier kun je gegarandeerd niet doorheen kijken. Bijkomend voordeel: ze isoleren geluiden behoorlijk goed. Dat is fijn als de buren graag van zich laten horen in de zomer of wanneer u veel verkeersgeluiden ervaart in de tuin.
 

Rietmat bevestigen

Een dikke rietmat bevestigen begint met het juiste bevestigingsmateriaal. Een mogelijkheid voor bevestigen tegen een schutting is vastschroeven met schroeven met sluitringvasttimmeren met krammetjes of vastnieten met een elektrische tacker of pneumatische nietentacker. Tegen een heras hekwerk, draadgaas paneel, dranghek, balkon- of balustradereling kunt u de rietmat vastbinden met bevestigingsdraadjes: binddraadjes van gegalvaniseerd metaal of tie-wraps. Het bevestigingsdraad moet over het groene binddraad van de dikke rietmat heen worden gevouwen/gedraaid. Trek de rietmat strak tegen de ondergrond. Maak het binddraad vast door aan de lussen van het binddraad te draaien of de tie-wrap aan te trekken.

Tips montage rietmatten

- Bevestig minimaal op elke 20 cm horizontaal en ca. 60 cm verticaal. Een goede bevestiging zorgt voor een langere levensduur!
- Druk tijdens het bevestigen de rietstengels altijd zoveel mogelijk naar elkaar toe. Rek de mat niet uit! Dat gaat ten koste van de zichtdichtheid. 
- Bevestig de rietmat altijd boven de grond, bijvoorbeeld op een lat, plank of in een U-profiel (met lekgaten). Staat de mat recht op de grond dan wordt het riet voortdurend blootgesteld aan vocht, waardoor het zwart verkleurt. 

Dikke rietmat kopen

Bestel uw dikke rietmat eenvoudig online en de rietmat op rol wordt binnen 2 werkdagen bij u thuisgebracht! Kunnen we u helpen bij het kiezen van de juiste rietmat, heeft u vragen over de bevestiging ervan of kunt u technisch advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring met verschillende rietmat toepassingen en denken graag met u mee om van uw project een succes te maken!
​​​​​​​