Filter

close
0
Onbeperkt
✓ Uitgerolde lengte rietmatten: 600 cm
✓ Dikte rietmatten: 8 mm
✓ Binddraad: RVS gecoate binddraad
✓ Soort riet: Europees zoetwaterriet (ongepeld)
✓ Kenmerken: Mooie dichte kwaliteit rietmatten
Bezig met laden...

A-kwaliteit rietmat

De A-kwaliteit van deze rietmat merk je meteen aan het formaat van de rol. Voor deze rietmatten is een grote hoeveelheid rietstengels van alleen de beste kwaliteit gebruikt. Dat zorgt voor een dikke rol die meteen wat extra gewicht in de schaal legt. Bekijk de rietmat van dichtbij en je ziet dat deze met aandacht is gemaakt. Rietstengels worden hierbij één voor één handmatig door ambachtslieden ingevoerd, waarna ze machinaal met sterk RVS gecoat ijzerdraad worden gebonden. Na het vlechten van elke rietstengel wordt het binddraad weer over het doorlopende binddraad aan de voorzijde getrokken. Dit biedt meer stevigheid en ziet er mooi rustig uit!
 
Rietmatten binden


Rietmat premium formaten

De rietmat premium kunnen wij leveren in veel verschillende formaten. De rietmat op rol meet altijd 6 meter in de lengte en is in 6 verschillende hoogtes verkrijgbaar. U kunt kiezen uit de volgende formaten:

Rietmat 100 x 600 cm premium
Rietmat 120 x 600 cm premium
Rietmat 140 x 600 cm premium
Rietmat 160 x 600 cm premium
Rietmat 180 x 600 cm premium
Rietmat 200 x 600 cm premium

 

Kies welk formaat het beste bij je project past en maak de mat indien nodig verder op maat. Dat doe je zo:

Te hoge rietmat op maat maken: Houd de rietmat op rol en gebruik een scherpe zaag met lange bladen (reciprozaag of lintzaag) om in 1 keer door te zagen. Je kunt ook na bevestiging de rietstengels op maat maken met een zaag of scherpe snoeischaar/heggeschaar.

Te lange rietmat op maat maken: Knip het binddraad op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte door. De overtollige rietstengels kunnen eruit gehaald worden. Draai het eind van de mat daarna weer goed vast met het binddraad.


Rietmat premium toepassingen

Rietmatten zijn eenvoudig te bevestigen en goedkoop in aanschaf. Daardoor worden ze door iedereen graag gebruikt voor allerlei verschillende toepassingen: als rieten schutting, bekleding van hek of schutting, rieten afdak, plafondafwerking, wandbekleding, rieten balkonscherm, klim ondergrond voor de hedera, decoratieve afwerking van bijv. een zwembad, jacuzzi of border en zelfs als bijenhotel. De dichtgeweven  premium biedt de meeste zichtdichtheid van onze rietmatten, dus als u extra privacy nodig heeft is deze rietmat heel geschikt!


Rietmat bevestigen

Met het juiste bevestigingsmateriaal zit een rietmat zo op zijn plek. Je kunt hem vastschroeven met schroeven met sluitring, vasttimmeren met krammetjes of vastnieten met een elektrische tacker of pneumatische nietentacker. Tegen een heras hekwerk, draadgaas paneel, dranghek, balkon- of balustradereling kunt u de rietmat premium vastbinden met binddraadjes. Gebruik draadjes van gegalvaniseerd metaal of tie-wraps. Het bionddraad moet over het binddraad van de premium rietmat heen worden gevouwen/gedraaid. Trek de rietmat strak tegen de ondergrond. Maak het binddraad vast door aan de lussen van het binddraad te draaien of de tie-wrap aan te trekken.


Tips montage rietmatten

- Bevestig minimaal op elke 20 cm horizontaal en ca. 60 cm verticaal. Een goede bevestiging zorgt voor een langere levensduur!
- Druk tijdens het bevestigen de rietstengels altijd naar elkaar toe. Rek de mat niet uit! Dat gaat ten koste van de zichtdichtheid.
- Bevestig de rietmat premium altijd boven de grond. Staat de mat op de grond, dan zal het riet snel zwart worden. Ideaal zijn onze u-profielen. Zet de rietmat premium in het u-profiel voor een strak resultaat en maximale levensduur!
 

Keuzehulp rietmatten

>> Rietmatten premium zijn de beste keus wat betreft kwaliteit en levensduur en hebben de meest natuurlijke uitstraling van alle rietmatten.
>> Rietmatten premium bieden de beste zichtdichtheid van de enkele rietmatten. Zoekt u optimale zichtdichtheid tot wel 99%? Kies dan voor onze dikke rietmatten. Deze zijn dubbel gebonden, zodat er vrijwel geen doorkijk meer mogelijk is!
>> Premium rietmatten bestaan uit ongepeld riet. Dat maakt ze iets minder geschikt voor gebruik in het interieur. Voor decoratieve toepassingen in het interieur, horeca, op beurzen, evenementen en dergelijke raden wij een gepelde rietmat aan. Deze wordt niet voor niets een decoratiemat genoemd! Het buitenste laagje met rietschilfers en pluimen is verwijderd, zodat de gepelde rietmat erg schoon is in gebruik en licht van gewicht.

Rietmat premium kopen

Bestel uw rietmat premium eenvoudig online en de rietmat op rol wordt binnen 2 werkdagen bij u thuisgebracht! Kunnen we u helpen bij het kiezen van de juiste rietmat, heeft u vragen over de bevestiging ervan of kunt u technisch advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring met verschillende rietmat toepassingen en denken graag met u mee om van uw project een succes te maken!