Filter

close
0
Onbeperkt
Bamboematten in alle soorten en maten. Van luxe zwarte bamboematten tot voordelige gespleten bamboematten.
Bezig met laden...

Bamboematten zijn (net als rietmatten en wilgenmatten) al jarenlang erg populair als schutting of balkonscherm. Ook niet zo vreemd als u kijkt naar de lage prijs, de sfeervolle uitstraling en de lange levensduur. Onze bamboematten zijn ideaal om een bestaande houten schutting of hekwerk van tuingaas mee te bekleden. Uiteraard kunt u er ook een nieuwe bamboe schutting mee maken. In korte tijd en tegen lage kosten, geef je een totaal andere uitstraling aan je tuin of balkon. Bamboematten zijn in veel varianten te koop: met tropisch naturel stokken of luxe donkerbruine bamboestokken, of gemaakt van lichte bamboestrips.

Bamboematten monteren

Bamboematten laten zich gemakkelijk bevestigen op verschillende ondergronden. Voor gespleten bamboematten tegen een houten ondergrond gebruikt u schroeven met een sluitring. Draai de schroef tussen de bamboe door, zodat de sluitring over de naastgelegen bamboestrips heen valt. Bamboestokken kunt u met een gewone schroef vastmaken. Boor hierbij de stokken eerst voor, om splijten te voorkomen. Bamboematten bevestigen tegen een open ondergrond, zoals als tuingaas of betonnet, kan met gegalvaniseerde binddraadjes of tie-wraps. Steek het bevestigingsmateriaal door de bamboe, het binddraad in de mat en over het gaas, via de achterkant terug naar voren. Trek de bamboemat vervolgens vast tegen de ondergrond.

Bamboematten op maat maken

Gebruik voor bamboematten goed materiaal om het op maat te zagen. Bamboe is namelijk nogal taai en kan rafelen. De zaag moet zo fijn getand mogelijk zijn. Er zijn hiervoor zelfs speciale bamboezagen op de markt. Een manier om rafelen te voorkomen is het stuk waar de bamboe gezaagd wordt in te tapen. De lengte van een bamboemat op maat maken is een stuk eenvoudiger. Knip het binddraad in de bamboemat op 5 cm vanaf de gewenste lengte door. Verwijder de overtollige bamboestokken of bamboestrips en knoop het binddraad weer stevig vast.

Bamboemat toepassingen

Bamboematten worden voor allerlei toepassingen gebruikt, binnen en buiten. Hieronder vindt u een korte opsomming ter inspiratie.

Bamboe schutting
Met bamboematten kunt u een oude schutting weer nieuw leven in blazen. Bevestig de bamboemat gemakkelijk met schroeven en, in het geval van gespleten bamboematten, een sluitring tegen het hout. Wilt u liever een nieuwe schutting plaatsen van bamboematten? Dan kunt u het gemakkelijkst op iedere anderhalve meter een schuttingpaal plaatsen. Vervolgens kunt u hier tuingaas of horizontale latten op bevestigen. Deze dienen als bevestigingspunt voor de bamboematten. Op tuingaas zet u de bamboematten vast met tie-wraps of binddraadjes. Op latten kunt u schroeven gebruiken. Zo maakt u een robuuste schutting van bamboestokken of een voordelige natuurlijke tuinafscheiding van gespleten bamboematten!

bamboematten schuttingGespleten bamboematten tuinafscheidingBamboe wandbekleding
Ook als wandbekleding is bamboe erg geschikt. Dit kan zowel binnen als buiten en geeft een prachtig effect. En omdat bamboe een milieuvriendelijk product is, geeft een bamboe wand of plafond een duurzame uitstraling aan het bedrijf. Ook wordt bamboe veel gebruikt als aankleding van beursstands of dranghekken op buitenfestivals. Hiervoor kunt u de matten meerdere malen gebruiken.

Bamboe plafond / dakbedekking
Bamboematten zie je vaak als dakbedekking op pergola's, overkappingen en afdakjes. Het is niet waterdicht, maar beschermt wel tegen de hete zon en geeft mooie schaduweffecten. Ook als plafondafwerking zijn bamboematten erg geschikt. Plaats bijvoorbeeld enkele bamboematten op het frame van een overkapping voor het waterdichte dak erop komt. U kijkt dan tegen mooi bamboe aan in plaats van tegen de onderkant van golfplaten of dakpannen. En omdat de bamboe droog ligt, zal deze jaren lang meegaan.
Gespleten bamboemat schutting verlichtingGespleten bamboemat bekleding bar


Decoratief
Plaats een bamboemat rondom het zwembad of hottub in de tuin en je hebt in één klap een totaal andere sfeer. Bamboe geeft een tropisch gevoel en vooral in de zomer geeft dit een prachtig resultaat. Kies voor zwarte bamboematten voor een rustigere, luxe uitstraling.
 

Bamboematten kopen

Bestel uw bamboemat eenvoudig online en hij wordt binnen 2 werkdagen bij u thuisgebracht! Kunnen we u helpen bij het kiezen van de juiste bamboemat (of andere natuurmat), heeft u vragen over de bevestiging ervan of kunt u technisch advies gebruiken? Neem gerust contact met ons op. We hebben veel ervaring met verschillende bamboemat toepassingen en denken graag met u mee om van uw project een succes te maken!