Filter

close
0
Onbeperkt
Bamboematten in alle soorten en maten. Zwarte bamboe, naturel, gespleten en tonkin bamboematten.
Bezig met laden...

Bamboematten zijn (net als rietmatten en wilgenmatten) al jarenlang erg populair als schutting of balkonscherm. Ook niet zo vreemd als u kijkt naar de lage prijs, de sfeervolle uitstraling en de lange levensduur. Onze bamboematten zijn ideaal om een bestaande houten schutting of hekwerk van tuingaas mee te bekleden. Uiteraard kunt u er ook een nieuwe bamboe schutting mee maken. In korte tijd en tegen lage kosten, geef je een totaal andere uitstraling aan je tuin of balkon. Bamboematten laten zich ook erg gemakkelijk bewerken en bevestigen.

Bamboematten monteren
Bamboematten laten zich gemakkelijk bevestigen. Tegen een houten ondergrond kunt u het beste schroeven met een sluitring gebruiken. Draai de schroef tussen de bamboe zodat de sluitring over de naastgelegen bamboestrips heen valt. Tegen een open ondergrons als tuingaas, betonnet kunt u het beste gegalvaniseerde binddraadjes of tie-wraps gebruiken. Steek het bevestigingsmateriaal door de bamboe en over het gaas, via de achterkant, terug naar voren. Trek de bamboemat vervolgens vast tegen de ondergrond.

Bamboematten op maat maken
Bamboematten opmaat maken is een fluitje van een cent. De hoogte kunt u inkorten met een scherpe decoupeerzaag. De lengte van de bamboemat kunt u inkorten door het binddraad op 5 cm vanaf de gewenste lengte door te knippen. Verwijder de overtollige bamboestrips en knoop de binddraad weer stevig vast.

Bamboemat toepassingen

Bamboematten worden voor oneindig veel toepassingen gebruikt. Hieronder vindt u een korte opsomming ter inspiratie.

Bamboe schutting
Met bamboematten kunt u een oude schutting weer nieuw leven in blazen. Bevestig de bemaboemat gemakkelijk met schroeven en een sluitring tegen het hout. Wilt u liever een nieuwe schutting plaatsen van bamboematten?  Dan kunt u het gemakkelijkst op iedere 15. meter een schuttingpaal plaatsen. Vervolgens kunt u hier tuingaas of horizontale latten op bevestigen die dienen als bevestigingspunt voor de bamboematten. Op tuingaas zet u de bamboematten vast met tie-wraps of binddraadjes. Op latten kunt u schroeven met een sluitring gebruiken.

Bamboe wandbekleding
Ook als wandbekleding is bamboe erg geschikt. Dit kan zowel binnen als buiten en geeft een prachtig effect. Ook wordt bamboe veel; gebruikt als aankleding van beursstands of dranghekken op buitenfestivals. Hiervoor kunt u de matten meerdere malen gebruiken en het geeft een prettige uitstraling.

Bamboe plafond / dakbedekking
Bamboematten zie je vaak als dakbedekking op pergola's, overkappingen en afdakjes. Het is niet waterdicht, maar beschermt wel tegen de hete zon en geeft mooie schaduweffecten. Ook als plafondafwerking zijn deze gespleten bamboematten erg geschikt. Plaats bijvoorbeeld enkele bamboematten op het frame van een overkapping voor het waterdichte dak erop komt. U kijkt dan tegen mooi bamboe aan in plaats van tegen de onderkant van golfplaten of dakpannen. En omdat de bamboe droog ligt, zal deze jaren lang meegaan.

Decoratief
Plaats een bamboemat rondom het zwembad in de tuin en je hebt in één klap een totaal andere sfeer. Bamboe geeft een tropisch gevoel en vooral in de zomer geeft dit een prachtig resultaat.