Filter

close
0
Onbeperkt
Rietmatten zijn eenvoudig te gebruiken voor allerlei toepassingen: als rieten schutting, schutting bekleding, balkonscherm, zonwering, erfafscheiding, ondergrond voor hedera, decoratieve bekleding, dakbedekking, plafondafwerking, isolatie van planten, stambescherming etc. Rietmatten kunt u bij ons veilig en gemakkelijk online bestellen! Uiteraard bent u ook van harte welkom om de rietmatten te komen bekijken of zelf af te halen. U vindt ons hier.


Rietmatten online bestellen

Rietmatten besteld u bij ons gemakkelijk en veilig online. Wij leveren alle soorten rietmatten uit eigen voorraad en kunnen daarom de beste kwaliteit bieden. Bezorgen doen wij altijd binnen 1 tot 2 werkdagen en we houden u middels track and trace op hoogte over de verwachte bezorgtijden. 

De beste rietmatten voor elke toepassing

Door onze jarenlange ervaring met riet en rietmatten weten wij als geen ander waar een goede rietmat aan moet voldoen. In de loop van de tijd hebben wij een mooi assortiment opgebouwd dat bestaat uit 4 soorten rietmatten met elk hun unieke kwaliteiten:

1. Premium rietmatten zien er prachtig natuurlijk uit en zijn gemaakt van dicht geweven rietstengels van gemiddeld 8 mm dik. Door de hoge kwaliteit van dit Europese zoetwaterriet in combinatie met het dubbel aangebrachte rvs gecoate binddraad zult u vele jaren van de premium rietmat kunnen genieten. Deze dichte rietmatten zijn erg geschikt als rieten schutting, voor de bekleding van een schutting, hek, wand of plafond en als natuurlijk balkonscherm. 

2. Gepelde rietmatten zijn heel decoratief. Deze fris ogende matten worden dan ook wel rieten decoratiematten genoemd. Omdat het buitenste laagje riet van de rietstengels is verwijderd, zijn deze matten schoon en licht van gewicht. Dat maakt rieten decoratiematten ideaal om ze mee te nemen voor de aankleding van beursstands, foodtruck areas en marktkramen. Binnenshuis kunt u ze ook gebruiken. Rietmatten van gepeld riet staan ook prachtig als plafondbekleding onder de overkapping of veranda en als zomerse dakbedekking op bijvoorbeeld de pergola. Voor het echte Ibiza gevoel!

3. Dikke rietmatten zijn gemaakt van een dubbel geweven premium rietmat. Hierdoor is deze extra sterk, heel duurzaam en uitstekend zichtdicht. Perfect om een rieten schutting mee te bouwen met maximale privacy en als stevige dakbedekking.


Rietmatten schutting

Een rietmat is een prachtig product om een schutting van te maken of om een bestaande schutting mee te bekleden. Het bekleden van een oude schutting is een klein karwei, maar levert een geweldig resultaat op! Het riet vormt ook een prima ondergrond voor klimplanten. Daardoor is een rietmat perfect voor het afschermen van een hek of betongaas omheining. Zo heeft u in elk geval privacy terwijl de klimop rustig kan groeien. Voor het bekleden van een schutting of afschermen van een hek raden wij de rietmatten premium en rustiek aan.

Wilt u een rieten schutting maken, dan kan dat ook! Bijvoorbeeld met de premium of dikke rietmatten. Om er een stevig geheel van te maken, plaatst u paalhouders met palen in de grond met ertussen horizontale planken voor een stevig frame. Met een u-profiel tegen de onderkant waar u de rietmat in plaatst, zorgt u voor de perfecte rieten schutting die bovendien heel duurzaam is. In onze shop vindt u behalve mooie rietmatten ook palen en toebehoren en bevestigingsmateriaal om een rieten schutting mee te maken.
 

Rietmatten bevestigen

Rietmatten bevestigen kan op verschillende manier. Tegen plafondbalken, een oude schutting, muur etc. kun je hem vastschroeven met schroeven met sluitring. Schroef tussen de stengels door en laat de ring het riet vastdrukken tegen de ondergrond. Vasttimmeren met krammetjes kan ook. Erg makkelijk werkt een elektrische tacker of pneumatische nietentacker. Tegen een dranghek, heras hekwerk, draadgaas paneel, dranghek, balkon- of balustradereling kunt u binddraadjes gebruiken, zoals tie-wraps of draadjes van gegalvaniseerd metaal of tie-wraps.

 

TIP: Bevestig minimaal op elke 20 cm horizontaal en ca. 60 cm verticaal. Een goede bevestiging zorgt voor een langere levensduur!

 

Rietmat op maat maken

Onze rietmatten zijn in veel verschillende formaten te koop. Is de mat iets te hoog of te lang, dan kunt u die eenvoudig zelf verder op maat te maken. Een te hoge rietmat op maat maken is het makkelijkst als die nog strak op rol zit. Met een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lange bladen zaag je de rol in 1 keer door. Ook na bevestiging kan de rietmat op maat worden gemaakt met een zaag of scherpe snoeischaar/heggeschaar. Is de rietmat te lang, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.


NB: Rietmatten zijn een natuurproduct. De lengte en hoogte zullen daardoor altijd wat kunnen afwijken.

 

Rietmatten kopen 

Bij ons kunt u eenvoudig rietmatten online bestellen en daarbij rekenen op de beste klantenservice. Heeft u bijvoorbeeld vragen over een bepaald product of worstelt u met de uitvoering van een project, dan helpen wij u graag met (technisch) advies. Kom langs of neem contact met ons op. We hebben veel ervaring met verschillende rietmat toepassingen en denken graag met u mee om van uw project een succes te maken! Wilt u uitgebreide informatie over rietmatten? Neem dan eens een kijkje op onze gespecialiseerde website Rietenmatten.nl