Filter

close
0
Onbeperkt
Rietmatten zijn geschikt voor allerlei soorten toepassingen, niet duur en makkelijk zelf te monteren. Kies de juiste rietmat uit ons ruime aanbod, bestel eenvoudig online en u heeft uw rietmatten binnen 2 werkdagen in huis!


Rietmatten kopen

Rietmatten zijn de meest veelzijdige natuurmatten. Ze worden gebruikt als rieten schutting, schutting bekleding, balkonscherm, zonwering, erfafscheiding, ondergrond voor hedera, decoratieve bekleding, dakbedekking, plafondafwerking, isolatie van planten, stambescherming etc. Wilt u rietmatten kopen? Hieronder vertellen we u alles over de diverse soorten rietmatten, welke toepassingen mogelijk zijn en hoe u ze kunt bevestigen, zodat u de juiste keus kan maken!

De beste rietmatten voor elke toepassing

Door onze jarenlange ervaring met riet en rietmatten weten wij als geen ander waar een goede rietmat aan moet voldoen. In de loop van de tijd hebben wij een mooi assortiment opgebouwd dat bestaat uit 4 soorten rietmatten met elk hun unieke kwaliteiten:

1. Rietmatten Premium zien er prachtig natuurlijk uit en zijn gemaakt van dicht geweven rietstengels van gemiddeld 8 mm dik. Door de hoge kwaliteit van dit Europese zoetwaterriet in combinatie met het dubbel aangebrachte rvs gecoate binddraad zult u vele jaren van de premium rietmat kunnen genieten. Deze dichte rietmatten zijn erg geschikt als rieten schutting, voor de bekleding van een schutting, hek, wand of plafond en als natuurlijk balkonscherm. 

2. Gepelde rietmatten zijn heel decoratief. Deze fris ogende matten worden dan ook wel rieten decoratiematten genoemd. Omdat het buitenste laagje riet van de rietstengels is verwijderd, zijn deze matten schoon en licht van gewicht. Daardoor kunnen rieten decoratiematten ook goed worden meegenomen als tijdelijke aankleding van beursstands, foodtruck areas en marktkramen. Binnenshuis kunt u gepelde rietmatten ook gebruiken. Rietmatten van gepeld riet staan ook prachtig als plafondbekleding onder de overkapping of veranda en als zomerse dakbedekking op bijvoorbeeld de pergola. Voor het echte Ibiza gevoel!

3. Dikke rietmatten hebben een dikte van 10 tot 15 mm en zijn gebonden met een sterke RVS gecoate binddraad. De uitgerolde lengte is 6 meter en deze dikke rietmatten zijn verkrijgbaar in veel verschillende hoogtes.

4. Rietplaten. Rietplaten zijn een beetje de vreemde eend in de bijt, want dit zijn geen natuurmatten op rol. Rietplaten bestaan uit één stuk en zijn gemaakt van geperst riet. De rietstengels zijn samengedrukt tot een circa 2-3 cm dikke plaat en vervolgens met roestvrijstalen draad verbonden. U kunt ze gebruiken als bouwonderdelen voor bijvoorbeeld een schuur. Rietplaten worden ook gebruikt als ecologisch isolatiemateriaal en zijn bovendien goed geluiddempend. 

Rietmatten schutting

Een rietmat is een prachtig product om een schutting van te maken of om een bestaande schutting mee te bekleden. Het bekleden van een oude schutting is een klein karwei, maar levert een geweldig resultaat op! Het riet vormt ook een prima ondergrond voor klimplanten. Daardoor is een rietmat perfect voor het afschermen van een hek of betongaas omheining. Zo heeft u in elk geval privacy terwijl de klimop rustig kan groeien. Voor het bekleden van een schutting of afschermen van een hek raden wij de rietmat premium aan.

Wilt u zelf een nieuwe schutting van riet maken maken, dan kan dat ook! Bijvoorbeeld met de premium rietmatten, dikke rietmatten of rietplaten. Om er een solide geheel van te maken, plaatst u paalhouders met palen in de grond met ertussen horizontale planken voor een stevig frame. Gebruik een dwarslat of eventueel een u-profiel aan de onderkant voor een rechte rieten schutting. Omdat het riet niet rechstreeks op de grond staat, wordt het niet zwart. 

Rietmatten bevestigen

Rietmatten bevestigen kan op verschillende manieren. Tegen plafondbalken, een oude schutting, muur etc. kun je hem vastschroeven met schroeven met sluitring. Schroef tussen de stengels door en laat de sluitring het riet vastdrukken tegen de ondergrond. Vasttimmeren met krammetjes kan ook. Erg makkelijk werkt een elektrische tacker of pneumatische nietentacker. Tegen een dranghek, heras hekwerk, draadgaas paneel, dranghek, balkon- of balustradereling kunt u binddraadjes gebruiken, zoals tie-wraps of binddraadjes van gegalvaniseerd metaal.

TIP: Bevestig minimaal op elke 20 cm horizontaal en ca. 60 cm verticaal. Een goede bevestiging zorgt voor een langere levensduur!

Rietmat op maat maken

Onze rietmatten zijn in veel verschillende formaten te koop: van 50 tot 200 cm hoogte. Is de mat iets te hoog of te lang, dan kunt u die eenvoudig zelf verder op maat te maken. Een te hoge rietmat op maat maken is het makkelijkst als die nog strak op rol zit. Met een reciprozaag, lintzaag of andere zaag met lange bladen zaag je de rol in 1 keer door. Ook na bevestiging kan de rietmat op maat worden gemaakt met een zaag of scherpe snoeischaar/heggeschaar. Is de rietmat te lang, knip dan het binddraad door op minimaal 10 cm vanaf de juiste lengte. Haal de overtollige rietstengels eruit en knoop het binddraad op de juiste plekken weer goed vast.

NB: Rietmatten zijn een natuurproduct. De lengte en hoogte zullen daardoor altijd wat kunnen afwijken.

Rietmatten online bestellen met uitstekende service

Rietmatten kopen kan bij ons gemakkelijk en veilig online. Wij leveren alle soorten rietmatten uit eigen voorraad, zodat we de meeste keus en beste service aan onze klanten kunnen bieden. Heeft u vragen over een bepaald product of worstelt u met de uitvoering van een project, dan helpen wij u graag met (technisch) advies. We hebben veel ervaring met verschillende rietmat toepassingen en denken graag met u mee om van uw project een succes te maken! Heeft u hulp nodig met het uitzoeken van de beste rietmat voor uw klus, ook dan staan we voor u klaar. Neem gerust contact met ons op. Uiteraard bent u van harte welkom om de rietmatten en onze andere natuurmatten te bekijken of zelf af te halen in ons magazijn. U vindt ons in Roden (drenthe), om precies te zijn hier.

Wilt u nog meer informatie over de specifieke mogelijkheden van rietmatten? Neem dan eens een kijkje op onze gespecialiseerde website Rietenmatten.nl.