Wilgenmat 180 x 300

Wilgenmatten met het perfecte formaat om een schutting of hekwerk sfeervol en voordelig te bekleden. A-kwaliteit Europese wilgen voor een lage prijs.

Verzendkosten

€ 12,50 

Verwachte levertijd

tijdelijk uitverkocht

€ 37,40
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Heeft u een vraag over dit product?

Stel ons uw vraag

Deze robuuste wilgenmatten hebben een formaat van 180 x 300 cm. Deze wilgenmatten hebben de ideale hoogte om een wilgen schutting te maken of om een bestaande schutting of hekwerk te bekleden. Wilgenmatten laten zich gemakkelijk bevestigen en bewerken waardoor het maken van een wilgen schutting eigenlijk nooit erg veel tijd in beslag neemt.

Wilgen schutting maken

Een schutting van wilgenmatten kunt u op verschillende manieren maken. Bij het maken van een nieuwe schutting zult u altijd schuttingpalen nodig hebben. Daarbij kunt u nog paalhouders gebruiken om de palen gemakkelijk en recht te plaatsen.

Wilgenmatten i.c.m. tuingaas
Plaats de schuttingpalen op 150 cm uit elkaar. Bevestig tuingaas tegen de schuttingpalen en bevestig hier de wilgenmat tegenaan. Dit doet u gemakkelijk met tie-wraps of binddraadjes.

Wilgenmatten in profielen
Plaats de palen met een tussenruimte van 180 cm. Monteer het onderste profiel tusen de palen. Vervolgens plaatst u een wilgenmat van 180 x 180 cm in het onderste profiel. Plaats het tweede profiel aan de bovenzijde op de wilgen en zet deze vast. De linker en rechterkant van de wilgenmat kunt u aan de paal bevestigen met tie-wraps, spijkertjes of krammen.

Wilgenmatten tegen horizontale latten
Plaats de schuttingpalen op 150 cm uit elkaar. Monteer vervolgens aan de onderkant, in het midden en aan de bovenkant een horizontale panlat of schuttingplank. U kunt de wilgenmat vervolgens tegen het hout schroeven of spijkeren. 

Zorg er bij het bevestigen altijd voor dat u de wilgenmatten 5 cm van de grond plaatst. Dit verlengt de levensduur omdat de wilgen niet in het water of modder staan.


Wilgenmat formaten

Het formaat 180 x 300 van deze wilgenmatten heeft de ideale hoogte voor de meeste schuttingen. De breedte van 3 meter is echter vaak niet voldoende. Maar omdat onze wilgenmatten extra lang binddraad hebben aan de uiteinden, zijn de matten heel goed met elkaar te verlengen. Is de mat iets te hoog, dan is dat met een decoupeerzaag makkelijk bij te werken. Is de wilgenmat te laag, dan kunt u voor de 2 meter hoogte gaan. Onze wilgenmatten formaten zijn als volgt:

90 x 300 cm
100 x 300 cm
120 x 300 cm
150 x 300 cm
180 x 300 cm
200 x 300 cm

Wilgenmat afmetingen
180 x 300 cm
Dikte wilgen
8 mm
Soort wilgen
Europese wilgen
Binddraad
RVS gecoat

Stel een vraag over dit product

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.